Niet bekend Feiten over hypotheken midden nederlandOntwikkeling hypotheekrenteJouw maximale hypotheek berekenen
Jouw maximale hypotheek is grotendeels afhankelijk met jouw inkomen. Koop jouw tezamen met een levenspartner, dan kun je op basis met beide inkomens lenen.

Wat voorbeelden:Hypotheek & persoonlijk bedrag


Je maximale hypotheek is ook niet louter afhankelijk van je financiële situatie, doch verder van het woonhuis het je koopt. In dit jaar mag je maximaal 102% met een woningwaarde lenen. Gebruik je een huis vanwege € 200.000, vervolgens kun jouw maximaal € 204.000 hypotheek krijgen. Dat betekent dat jouw persoonlijk bedrag (spaargeld of ander vermogen) in moet leggen om ons woonhuis te mogen inkopen.

Doorgaans kun je rekenen op ongeveer 6% betreffende een woningwaarde met bijkomende onkosten wegens overdrachtsbelasting, een notaris, ons taxatie, bouwkundige keuring en hypotheekadvies. Jouw kunt maximaal 102% lenen, dus gemiddeld heb je nog zo’n 4% betreffende een koopsom met spaargeld benodigd teneinde een woonhuis te kunnen aanschaffen.

Nationale Hypotheek Garantiebewijs


Ons hypotheek betreffende Nationale Hypotheek Garantiebewijs, of simpeler gezegd, ons NHG-hypotheek, zorgt een lagere hypotheekrente. Nationale Hypotheek Garantie geeft je én je sofa verdere zekerheid. Via welke zekerheid is je hypotheekrente lager. Hoe het werkt:

Je wilt er niet over nadenken, maar het is mogelijk dat je ooit niet in staat bent je hypotheeklasten te betalen. Bij een gedwongen verkoop betreffende je appartement, is de kans kijk hier op een restschuld groot. Met een NHG-hypotheek kun je, onder strenge voorwaarden, in aanmerking komen voor kwijtschelding van die restschuld. Bijvoorbeeld wanneer een financiële moeilijkheden bestaan creeert via ons echtscheiding, werkloosheid ofwel arbeidsongeschiktheid.
Tevens de bank is blij betreffende die genoeg zekerheid. Dus heb jouw een rentekorting, die oploopt tot zo’n 0,7%. De onkosten een NHG-hypotheek bestaan beperkt: jouw betaalt eenmalig 5% betreffende de koopsom. Door een korting op jouw hypotheekrente heb jouw deze kosten er binnen een paar jaar wederom uit.
Jouw kunt niet altijd een NHG-hypotheek afsluiten. Een maximale koopsom een huis met NHG-hypotheek is op dit ogenblik gekomen € 231.132. Van 7 juli gaat dat nog maximaal € 212.264 zijn. Op welke manier het exact zit lees je in het artikel: ons hypotheek betreffende of zonder NHG, hetgeen scheelt het?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *